WYDARZENIA
FESTIWAL KULINARNY SMAKI AZJI I PACYFIKU
WSTĘP: WOLNY
Festiwal Kulinarny Smaki Azji promuje kultury kulinarne Bliskiego i Dalekiego Wschodu, Australii oraz Oceanii. Indie, Nepal, Tajlandia, Indonezja, Chiny, Japonia, Korea, Wietnam, Tybet, Liban, Syria, Iran, Afganistan i Turcja – smaki tych właśnie krajów będą mogli poznać uczestnicy tegorocznej edycji wydarzenia. Dania na ciepło, herbaty, przyprawy, słodycze – to tylko niektóre propozycje wystawców, którzy przygotują asortyment jest tak różnorodny i bogaty, że chyba skusi każdego. Osobom zainteresowanym teoretyczną stroną sztuki kulinarnej przypadnie do gustu program warsztatów i wykładów.
Program wykładów:
14.00 – „SZTUKA HERBACIANA ORIENTU – CHINY I JAPONIA” – prelekcja kustosza Macieja Góralskiego
https://www.facebook.com/events/968349893286159/
15.00 „KULINARNA PODRÓŻ PRZEZ WIETNAM” – wykład Wiktorii Góreckiej
https://www.facebook.com/events/1558006191165574/
16.00 „GOŚCIE ALEI AZJATYCKICH NA BAZARZE POD STADIONEM DZIESIĘCIOLECIA” – wykład Marcina Wojtasika
https://www.facebook.com/events/118020905277982/
18.00 „JIRO ŚNI O SUSHI”- projekcja filmu dokumentalnego o największym mistrzu sushi (wejściówki w kasie muzeum)
https://www.facebook.com/events/632279236948645/
Organizator:
kustosz Karolina Krzywicka