Informacja o przetwarzaniu danych osobowych


Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. Urz. UE L 119 z dnia 04.05.2016 r.) Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie informuje, że:

  1. Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie; ul. Solec 24, 00-403 Warszawa.
  2. W sprawach związanych z Pani/Pana danymi proszę kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@muzeumazji.pl
  3. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji statutowych zadań Muzeum Azji Pacyfiku w Warszawie na podstawie przepisów prawa powszechnie obowiązującego i prawa miejscowego, zgodnie z art.6 ust.1 lit.c i e oraz art. 9 ust.2 lit.g Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 r.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa.
  5. Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą w czasie określonym przepisami prawa.
  6. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych do jej wycofania, skorzystanie z prawa cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  7. Posiada Pani/Pan prawo do przenoszenia swoich danych osobowych do wskazanych podmiotów.
  8. Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Zgadzam się

WYDARZENIA

Image article

Festiwal Kulinarny Smaki Azji i Pacyfiku

27.05.2017, 11.00-19.00
WSTĘP: wolny

Muzeum Azji i Pacyfiku zaprasza na trzecią edycję FESTIWALU KULINARNEGO „SMAKI AZJI I PACYFIKU”, przybliżającego różne tradycje kulinarne Bliskiego i Dalekiego Wschodu.
Podczas festiwalu będzie można posmakować potraw i przysmaków azjatyckich, m.in. z Indii, Nepalu, Tajlandii, Japonii, Chin, Libanu, Syrii, Iranu, Afganistanu i Turcji. Na licznych stoiskach będzie można znaleźć szeroki wybór herbat, przypraw, słodyczy i wielu różnych produktów spożywczych z Bliskiego i Dalekiego Wschodu, Australii i Oceanii. Festiwalowi będą towarzyszyły prelekcje poświęcone kulturom kulinarnym Azji.

Festiwal odbędzie się w sobotę 27 maja 2017, od 11.00 do 19.00.
Muzeum Azji i Pacyfiku, ul. Solec 24 w Warszawie
Wstęp wolny.

Wystawcy:
1. Namaste India – restauracja indyjska
2. Smaki Orientu – produkty spożywcze z Turcji i Azji Centralnej
3. Herbaty ze Sri Lanki – Naturalneherbaty.pl
4. Little India – produkty spożywcze, przyprawy z Indii
5. Persja – restauracja z kuchnią irańską i afgańską
6. Bombay Bazaar – herbaty, produkty ajurwedyjskie z Indii
7. Ottomańska Pokusa – słodycze tureckie
8. Perspol – produkty spożywcze, przyprawy, herbaty i słodycze z Iranu
9. Soti Natural – zielone herbaty
10. Sunrisetea- herbaty z Chin
11. Ambic – przyprawy, bakalie, słodycze z Iranu
12.Marokoart – tradycyjna ceramika i rękodzieło z Maroka
13. Sklep Śródziemnomorski Fenicja – produkty spożywcze i przypracy z Bliskiego Wschodu
14. Homenjoy – ceramika z Izniku, naczynia miedziane, dekoracje kuchenne z Turcji
15. Restauracja Kumin – kuchnia bliskowschodnia

Partnerzy:
Kolektyw Asian Food Foundation

Organizator: Karolina Krzywicka, kustosz MAiP
kontakt: karolinakrzywicka@muzeumazji.pl