Informacja o przetwarzaniu danych osobowych


Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. Urz. UE L 119 z dnia 04.05.2016 r.) Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie informuje, że:

  1. Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie; ul. Solec 24, 00-403 Warszawa.
  2. W sprawach związanych z Pani/Pana danymi proszę kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@muzeumazji.pl
  3. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji statutowych zadań Muzeum Azji Pacyfiku w Warszawie na podstawie przepisów prawa powszechnie obowiązującego i prawa miejscowego, zgodnie z art.6 ust.1 lit.c i e oraz art. 9 ust.2 lit.g Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 r.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa.
  5. Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą w czasie określonym przepisami prawa.
  6. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych do jej wycofania, skorzystanie z prawa cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  7. Posiada Pani/Pan prawo do przenoszenia swoich danych osobowych do wskazanych podmiotów.
  8. Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Zgadzam się

WYDARZENIA

Image article

Sobota z kuchnią lewantyńską

13.07.2019, 12:00

Zapraszamy na spotkanie z kuchnią lewantyńską.

Warsztaty zostały stworzone z myślą o osobach z niepełnosprawnością wzroku. Do udziału zapraszamy wszystkich zainteresowanych.

Aby wziąć udział w warsztacie, prosimy o wypełnienie formularza rejestracyjnego.
➡ Link do formularza http://bit.ly/2xz7PDW.

Żyzny Półksiężyc to miejsce, w którym rozwinęły się wielkie cywilizacje starożytnego Bliskiego Wschodu i w którym od tysięcy lat uprawia się rośliny strączkowe, winorośl i zboża. Rośliny te stały się podstawą kuchni tego regionu i do dziś rośliny stanowią jej ważny element i są podstawą wielu potraw.

Czy hummus jaki znamy z warszawskich barów i lodówek supermarketów różni się czymś od bliskowschodniego kuzyna?
Czy pastę sezamową je się na słodko czy na słono?
Czym jest jedzenie koszerne i halal. Jak pachnie za’atar?

Tego dowiemy się w czasie spotkania z cyklu Posmakuj Warszawy.
Wszystkie potrawy prezentowane w czasie spotkania są wegetariańskie. 🥦

♿ Możliwość wsparcia asystenta, a także pomoc w dotarciu do miejsca warsztatów po uprzednim zgłoszeniu. Budynek w którym odbywać się będą warsztaty jest dostępny dla osób poruszających się na wózku.

Masz pytania, zapraszamy do kontaktu:
Aleksandra Sztajerwald, aleksandra@kulturabezbarier.org

Projekt realizowany jest ze środków m.st. Warszawy w ramach konkursu „Edukacja kulturalna odbiorczyń i odbiorców kultury oraz rozwój widowni”.